English
 
 
Over Saba
Saba is een indrukwekkend paradijs voor natuurliefhebbers, duikers, wandelaars en mensen die gewoon een plekje zoeken om even bij te komen - geen drukte en ver weg van de jachtigheid van de ‘echte wereld’. Saba heeft weinig uitgaansleven, geen grote resorts, geen casino’s, geen grote cruiseschepen, geen fastfoodketens en slechts 1 klein strandje. Maar Saba heeft wel een spectaculaire en unieke onderwaterwereld, een indrukwekkend regenwoud, een unieke historische architectuurstijl en een buitengewoon vriendelijke bevolking.


Saba is op 10 oktober 2010 weer onderdeel van Nederland geworden. De Nederlandse Antillen zijn opgeheven en Saba is – evenals St. Eustatius en Bonaire – een openbaar lichaam (bijzondere gemeente) geworden.

Het eiland heeft een landoppervlakte van 13km2. In 2004 werd de bevolking geschat op 1424 inwoners. Saba telt 4 kleine dorpjes: The Bottom, Windwardside, Hell’s Gate en St. John’s.

Hoewel Nederlands een officiële taal is op Saba, spreken de meeste inwoners voornamelijk Engels. Engels is ook al sinds de 19e eeuw de instructietaal in het onderwijs. Sinds 1 januari 2011 is de Amerikaanse Dollar de officiële munteenheid.


 
 
El Momo Cottages - PO Box 542 - Booby Hill - Saba - Dutch Caribbean - Tel/Fax: +599 416 2265 - E-Mail: elmomo.cottages@gmail.com